App BeCarto 14-18

19/11/14

BeCarto14-18 is een App die werd ontwikkeld door het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) en de firma Geolives in het kader van de herdenking van WO I


BeCarto14-18 is een App die werd ontwikkeld door het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) en de firma Geolives in het kader van de herdenking van WO I. Via deze App vindt u geografische en historische informatie over de Eerste Wereldoorlog in België.

De geografische basis is CartoWeb.be, een viewservice van het NGI met een zoomfunctie die u de mogelijkheid biedt om zowel heel België als een heel gedetailleerd beeld van een kleine zone op het scherm te bekijken.

Op deze kaartachtergrond hebben we de informatie van de kaart “14-18 The Great War from Liège to the Yser and the Somme” voor het Belgische grondgebied overgenomen. Dat gaat dan om de lokalisering van musea, militaire begraafplaatsen, forten en loopgraven... die vandaag nog te bezoeken zijn, maar ook om een overzicht van de grote troepenbewegingen en –concentraties tussen 1914 en 1918.

Dit brengt ons bij de historische informatie. Via de App kunt u twee tijdlijnen raadplegen. Een eerste loopt van 1914 tot 1919 en geeft informatie over wat er in die periode op het Belgische grondgebied gebeurde. De tweede loopt van 2014 tot 2019 en geeft informatie over alle evenementen die in die periode worden georganiseerd in het kader van de herdenking. Dit alles wordt aangevuld met links naar interessante sites, foto’s en filmpjes.

Met beCarto14-18 kunt u ook praktische informatie opzoeken, zoals openingsuren en adressen van musea, plaats en aanvangsuur van de evenementen enz.

Voor deze App werkte het Nationaal Geografisch Instituut samen met Defensie en met verschillende instellingen die, elk met hun eigen specifieke activiteit, een schat aan informatie over de Eerste Wereldoorlog bezitten. Op termijn zullen nog andere databanken via de App geraadpleegd kunnen worden, onder andere die van het Instituut voor de Veteranen, zodat het ook mogelijk zal zijn om informatie (zoals de datum van het overlijden of de plaats waar ze begraven zijn) op te zoeken over Belgische soldaten die sneuvelden tijdens WO I.

Laatste artikels

On Wednesday 17th May 2017 from 8:30 AM to 5:00 PM, OpenStreetMap / OpenTopoMap maps will be unavailable in our in our SityTrail World application.

NGI België - Onderbrekingen CartoWeb.be - 24 en 25 maart

We would like to invite you to discover thousands trails all over Europe, and also near your home or the place of your holidays.

Meer zien