1994 is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een brand in 1764 en tot slot door de Franse Revolutie die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het klooster  afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. 



Auteur: visit.brussels
Meer informatie"> 1994 is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een brand in 1764 en tot slot door de Franse Revolutie die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het klooster  afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. 



Auteur: visit.brussels
Meer informatie"/> 1994 is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een brand in 1764 en tot slot door de Franse Revolutie die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het klooster  afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. 



Auteur: visit.brussels
Meer informatie">
Point d'intérêt Forest - Abdij van Vorst - Photo

Abdij van Vorst

Description

<p>De site van de Abdij van Vorst, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen, vormt samen met het stadhuis het historische hart van de gemeente Vorst. De abdij, die in 1106 gesticht werd, was grootgrondbezitter in Brussel en omstreken. Sinds <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/1994" rel="nofollow" target="_blank">1994</a> is de site een beschermd historisch monument. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het oude religieuze landschap van de regio. Het gebouw doorstond in de loop der jaren heel wat perikelen. Het werd achtereenvolgens getroffen door de pestepidemieën, door de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw, door een <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Brand_(vuur)" rel="nofollow" target="_blank">brand</a> in 1764 en tot slot door de <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_Revolutie" rel="nofollow" target="_blank">Franse Revolutie</a> die uiteindelijk leidde tot de ontmanteling ervan in 1790. Omstreeks 1810 werden de abdij en het <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kloostergang" rel="nofollow" target="_blank">klooster </a> afgebroken. Alleen de recentere gebouwen van architect Dewez staan ​​er nog. Momenteel ondergaat de site een nieuwe transformatie: ABY moet een polymorfe culturele plek worden. </p><br/><br/>Auteur: <a href="https://www.routeyou.com/user/view/816234.nl">visit.brussels</a><br/><a href="https://www.routeyou.com/location/view/48069647.nl?toptext=8183719">Meer informatie</a>

Photos

Abdij van Vorst est à découvir dans les randonnées suivantes...
Randonnée Vélo Anvers - abdijfietsen - Photo
Vélo

Vélo

Très facile
Anvers, Flandre, Anvers, Belgique
1602 km | 0 m-effort
Inconnu
Oui

Wandelen & Fietsen over lange afstand

© OpenStreetMap contributors

Localisation

Pays :
Belgique
Région :
Bruxelles-Capitale
Département/Province :
Inconnu
Commune :
Forest
Localité :
Unknown
Localisation
Date de création :
2023-05-25 13:32:14.237
Dernière modification
2023-05-25 13:32:14.237

(0 Avis)

Découverte

Points d'intérêt à proximité

Point d'intérêt Forest - STATION SD - Photo
veloeric
FOREST 
Point d'intérêt Forest - 73 - Photo
gpstracks
FOREST 
Point d'intérêt Anderlecht - CRBK - Photo
veloeric
ANDERLECHT 
Point d'intérêt Anderlecht - déviation - Photo
alaindurbecq
ANDERLECHT 
Point d'intérêt Uccle - Point 3 - Photo
lucnic
UCCLE 
Point d'intérêt Forest - Parc Duden - Photo
GR Rando
FOREST 
Point d'intérêt Forest - Parc Duden - Photo
GR Rando
FOREST 
Point d'intérêt Anderlecht - Liaison - Photo
alaindurbecq
ANDERLECHT 

 

 

 

 

 

 

 

Fermer
Mes abonnements