Michelangelo. Tijdens zijn reis naar Nederland (1520-21) kwam Albrecht Durer dit meesterwerk bewonderen. Het beeld werd na zijn eerste aankomst twee keer uit België verwijderd. De eerste was in 1794, nadat Franse Revolutionairen de Oostenrijkse Nederlanden hadden veroverd tijdens de Franse Revolutionaire Oorlogen; de burgers van Brugge kregen de opdracht om het en verschillende andere waardevolle kunstwerken naar Parijs te verzenden. Het werd teruggegeven na de laatste nederlaag van Napoleon in Waterloo in 1815. De tweede verhuizing vond plaats in 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, met de terugtocht van Duitse soldaten, die het beeld naar Duitsland smokkelden, gehuld in matrassen in een Rode Kruis-vrachtwagen. Het werd een jaar later ontdekt in Altaussee / Oostenrijk in een zoutmijn en keerde terug. Het zit nu in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge, België. Het beels speelt ook een belangrijke rol in de op feiten gebaseerde film "The Monuments Men".



Auteur: Dromos
Meer informatie"> Michelangelo. Tijdens zijn reis naar Nederland (1520-21) kwam Albrecht Durer dit meesterwerk bewonderen. Het beeld werd na zijn eerste aankomst twee keer uit België verwijderd. De eerste was in 1794, nadat Franse Revolutionairen de Oostenrijkse Nederlanden hadden veroverd tijdens de Franse Revolutionaire Oorlogen; de burgers van Brugge kregen de opdracht om het en verschillende andere waardevolle kunstwerken naar Parijs te verzenden. Het werd teruggegeven na de laatste nederlaag van Napoleon in Waterloo in 1815. De tweede verhuizing vond plaats in 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, met de terugtocht van Duitse soldaten, die het beeld naar Duitsland smokkelden, gehuld in matrassen in een Rode Kruis-vrachtwagen. Het werd een jaar later ontdekt in Altaussee / Oostenrijk in een zoutmijn en keerde terug. Het zit nu in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge, België. Het beels speelt ook een belangrijke rol in de op feiten gebaseerde film "The Monuments Men".



Auteur: Dromos
Meer informatie"/> Michelangelo. Tijdens zijn reis naar Nederland (1520-21) kwam Albrecht Durer dit meesterwerk bewonderen. Het beeld werd na zijn eerste aankomst twee keer uit België verwijderd. De eerste was in 1794, nadat Franse Revolutionairen de Oostenrijkse Nederlanden hadden veroverd tijdens de Franse Revolutionaire Oorlogen; de burgers van Brugge kregen de opdracht om het en verschillende andere waardevolle kunstwerken naar Parijs te verzenden. Het werd teruggegeven na de laatste nederlaag van Napoleon in Waterloo in 1815. De tweede verhuizing vond plaats in 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, met de terugtocht van Duitse soldaten, die het beeld naar Duitsland smokkelden, gehuld in matrassen in een Rode Kruis-vrachtwagen. Het werd een jaar later ontdekt in Altaussee / Oostenrijk in een zoutmijn en keerde terug. Het zit nu in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge, België. Het beels speelt ook een belangrijke rol in de op feiten gebaseerde film "The Monuments Men".



Auteur: Dromos
Meer informatie">
Punto de interés Brujas - Onze-Lieve-Vrouwekerk - Photo

Onze-Lieve-Vrouwekerk

Descripción

<p>De kerk van Onze Lieve Vrouw bevat het meesterwerk 'De Madonna van Brugge', een marmeren sculptuur van <a href="https://www.routeyou.com/en/group/view/11247/michelangelo">Michelangelo</a>. Tijdens zijn reis naar Nederland (1520-21) kwam Albrecht Durer dit meesterwerk bewonderen. Het beeld werd na zijn eerste aankomst twee keer uit België verwijderd. De eerste was in 1794, nadat Franse Revolutionairen de Oostenrijkse Nederlanden hadden veroverd tijdens de Franse Revolutionaire Oorlogen; de burgers van Brugge kregen de opdracht om het en verschillende andere waardevolle kunstwerken naar Parijs te verzenden. Het werd teruggegeven na de laatste nederlaag van Napoleon in Waterloo in 1815. De tweede verhuizing vond plaats in 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, met de terugtocht van Duitse soldaten, die het beeld naar Duitsland smokkelden, gehuld in matrassen in een Rode Kruis-vrachtwagen. Het werd een jaar later ontdekt in Altaussee / Oostenrijk in een zoutmijn en keerde terug. Het zit nu in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge, België. Het beels speelt ook een belangrijke rol in de op feiten gebaseerde film "The Monuments Men".</p><br/><br/>Auteur: <a href="https://www.routeyou.com/user/view/2482.nl">Dromos</a><br/><a href="https://www.routeyou.com/location/view/47007554.nl?toptext=672545">Meer informatie</a>

Fotos

Onze-Lieve-Vrouwekerk se puede descubrir en las siguientes excursiones...
Excursión Bicicleta Amberes - abdijfietsen - Photo
Bicicleta

Bicicleta

Muy fácil
Amberes, Flandes, Amberes, Belgium
1602 km | 0 m-effort
Desconocido

Wandelen & Fietsen over lange afstand

© OpenStreetMap contributors

Localización

País:
Belgium
Región :
Flandes
Departamento/provincia :
Flandes Occidental
Municipio :
Brujas
Localidad:
Brujas
Localización
Fecha de creación :
2023-05-25 13:32:02.626
Última modificación
2023-05-25 13:32:02.626

(0 Opinión)

Descubrimiento

Puntos de interés cerca

Punto de interés Brujas - Onze-Lieve-Vrouwekerk - Photo
GroteRoutePaden
Punto de interés Brujas - Pont Bonifacius - Photo
Westtoer
Punto de interés Brujas - Onze-Lieve-Vrouwekerk (Our Lady Church) - Photo
bureaudesguides
Punto de interés Brujas - Hôpital Saint-Jean - Photo
Westtoer
Punto de interés Brujas - Oud Sint-Janshospitaal (Former Saint-John's Hospital) - Photo
bureaudesguides
Punto de interés Brujas - De Halve Maan (Brewery) - Photo
bureaudesguides
Punto de interés Brujas - Musée du Diamant - Photo
Westtoer

 

 

 

 

 

 

 

Cerrar
Mis suscripciones